info

Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/pqad170258/domains/huis-en-ga.nl/public_html/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6604 van /home/pqad170258/domains/huis-en-ga.nl/public_html/includes/common.inc).

Wat doe ik en hoe werk ik.

Paula Huizenga, 1953

In mijn kunstenaarschap beoefen ik meerdere disciplines, voornamelijk keramiek, schilderen, sieraden maken en edelsmeden. Maar ook uitdagingen die zo nu en dan op mijn pad komen en buiten mijn eigenlijke arbeidsveld liggen, ga ik gretig aan. Zo heb ik kasten, een spiegel en vloeren ontworpen en gemaakt en ben ik af en toe betrokken bij de vormgeving van interieurs.

De ogenschijnlijke restricties die bijvoorbeeld materiaalkeuze, een vastomlijnde opdracht of een beperkt budget lijken op te leggen, prikkelen en motiveren mij juist om dwars te denken en geven mij vrijheid, die telkens weer tot onverwachte en verrassende resultaten leidt.

Tijdens al mijn werk en ondernemingen ontstaat er steeds een onmiskenbare wisselwerking tussen intuitie, spontaniteit en experiment enerzijds en onderzoek, observatie en kritische beoordeling anderzijds. De totale bevrijding van het denken die ik ervaar als mijn handen geheel hun eigen gang gaan vormt een contrapunt met het nemen van afstand en van schatting en beschouwing nadien. Daarbij zoek ik naar een evenwicht tussen ambachtelijke perfectie en de kracht van de spontane inval, tussen berekening en onbevangenheid, tussen het streven naar voortreffelijkheid van techniek en de toevallige schoonheid die kan ontstaan als gevolg van tekortkomingen. De dynamiek van die tegenstellingen is in al mijn werk zichtbaar en vormt mijn handschrift.

Ik nodig u uit het werk te bekijken.

paula huizenga
ph@huis-en-ga.nl
06-46426034